Založ si blog

Modrý Smer? Len aby hlasy neprepadli!

Je také porekadlo, že väčšia kopa berie. No často vidíme, že to nehovorí nič o kvalite, kompetentnosti, dobrých úmysloch či nebodaj správnosti.

Najväčšou kopou je dnes Smer, ktorý zlyháva v tvorbe pracovných miest, v školstve, v zdravotníctve, v boji s korupciou, zlyháva v procese využitia eurofondov pri elektronizácii Slovenska. Druhá najväčšia kopa je dnes Sieť. A začína sa viezť na zvláštnej rétorike, že práve ona je spasiteľom všetkých klonov KDH, že malé strany, ktoré sa uchádzajú o dôveru voličov sú zbytočnosťou. Prosto tvári sa, že chce urobiť to, čo Smer urobil pred rokmi s ľavicou. Sprivatizovať či sabotovať.

V Smere to viedlo to k tomu, že v jednej strane sedí ctiteľ Tisa spolu s ctiteľom Marxa. Pánboh vie, čo by to urobilo napravo. Toto programové tunelovanie konkurentov je síce legitímne, ale nebezpečné pre menšiny. Názorové, kultúrne, náboženské, sexuálne, etnické… Lebo nech sa jedná o autentickú hneď či pohŕdanie ľudskoprávnymi „svätuškármi“, platby pol na pol či získanie peňazí vlastnou hlavou, v konečnom dôsledku to vedie k výsledku: Vyhraj voľby, môžeš všetko!
Kontrola konsolidovanej ľavice či nebodaj konsolidovanej pravice preto musí prísť odtiaľ, kde sa na pravicu či ľavicu nehrá. Kde nerozhoduje jednoduchá ideologická optika, ale správne riešenia. Kde nie sú otázniky nad financovaním tej či onej politickej strany. Kde sa všetko netočí okolo jednej osoby, a kde rozhodnutia sú výsledkom diskusie a nie dopredu určeného scenára.

Na veľkosti síce záleží, ale keby to mala byť jediná vec, ktorá rozhoduje, dinosaury by asi nikdy nevymreli. Nikdy nezabúdajme na to, že práve malé skupiny odhodlaných ľudí spojených víziou a nezlomnou vôľou meniť svet k lepšiemu, sú dôležitým strážcom hodnôt, ktoré by v dobe masového marketingu a hoaxov mohli ľahko zaniknúť.
Preto sa nedajte presvedčiť, že zahadzujete hlas, ak nevolíte najväčšie kopy. Vyberajte rozumom, ale aj srdcom. Lebo tým kopám chýba jedno alebo druhé. Srdečný blázon je totiž rovnako nebezpečný ako kalkulujúci chytrák. Vyberajte slobodne. Nevyberajte podľa vás menšie zlo. Váš hlas reálne nikdy neprepadne, spýtajte sa politológov.

Bude Marián Kočner slovenským Trumpom?

18.08.2017

V prvých hodinách po zverejnení výsledkov volieb v USA v roku 2016 sa na Slovensku najviac zo slovenských „politikov“ tešil Sulík, Boris Kollár, s istým zadosťučinením aj Matovič. Možno sa tešia aj dnes, kedy má Trump problém rozlíšiť medzi pôvodcami násilia pri rasovo motivovaných protestoch v Charlottesville, možno sa tešili aj vtedy keď Trump odstúpil [...]

Beblavý sa vykrúca rovnako ako Procházka či Hrnčiar

26.01.2016

Poslanec Beblavý, jeden zo Svätej trojice Siete, drží stranícku líniu ako sa patrí. Po tom, čo sa Procházka opätovne priznal, že keď bude treba, bude spolupracovať aj zo Smerom, aby to následne opätovnepoprel, obhajoval ho na svojom facebookovom profile takto: To je samozrejme taká „pol na pol“ odpoveď, z ktorej boli zmätení aj ľudia ako [...]

Ako sa brániť klonom KDH? Cez SaS to už nejde.

15.10.2015

Vyjadrení, ktoré popierajú liberálnosť “liberálnej” SaS už bolo neurékom. Preto je na mieste otázka: kedy médiá pochopia, že SaS nie je liberálna? Venoval som sa tomu pred šiestimi mesiacmi, a vyzerá to, že som sa trafil. Môže za to asi ten konzervatívny duch Slovenska, ktorý sa prebudil po všetkých tých Pochodoch proti slobodám žien, či referendám, ktoré riešia [...]

pellegrini korčok, tv markíza, debata

Posledný prieskum SANEP pred prezidentskými voľbami: Najskôr tesné, potom jasné

19.03.2024 12:30

Hlavnými favoritmi slovenských prezidentských volieb zostávajú Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Ako ďaleko je od nich Štefan Harabin?

Bratislava protivládny protest rtvs

Pod hromadnú pripomienku liberálov k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11 000 ľudí

19.03.2024 12:14

Návrh zákona nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však kreovanie orgánov telerozhlasu.

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 698475x
Priemerná čítanosť článkov: 26864x

Autor blogu

Kategórie