Založ si blog

SaS – liberalizmus po záruke

Ak mám byť úprimný, okrem názvu straníckeho miesta – Liberálny dom – nevidím najmenší dôvod na to, aby médiá naďalej nazývali SaS stranou liberálov. Predseda Sulík predsa od novembra 2014 sedí v európskom parlamente za frakciu Konzervatívcov a reformistov (ECR). K tomu nezabudol povedať, že európsky liberáli sú vlastne socialisti a eurooptimisti, a že aj tak vlastne hlasoval do tej doby proti odporúčaniam liberálov, a keďže to tak vidí on, ani SaS nemá čo hľadať medzi liberálmi. Doslovne : „Nebudem predsa ja v ECR a SaS v ALDE (Aliancia liberálov a demokratov).

Takže teraz spokojne sedí spolu s Braňom Škripekom z OĽaNo, ktorý sa preslávil len svojím odporom k sexuálnym menšinám a strachom z nahoty. Naozaj lepšia voľba pre kvázi liberála, ako tí hnusní eurooptimisti. Čo majú spoločné, je ten mesiášsky komplex, ktorý Škripek volá „služba s apoštolskými črtami“, a čo ich spája ešte kúštik viac, sú návštevy Slobodného vysielača, kde Sulík priživuje euroskepticizmus a Škripek boj proti „genderovej ideológii“.

Sulík je egocentrik, podľa svojich vlastných slov. Svojho času takto egocentricky obhajoval jeden volebný obvod, ktorý jeho čoraz menšej partičke umožňuje bez problémov zastupovať Trnavu, Prešov, či Košice, takmer bez toho, aby tam mal členov. Teda presnejšie : 14 členov z celého trnavského kraja, 18 z celého prešovského  a neuveriteľných 25 z košického.

Liberálne témy po odchode viacerých členov ustupujú konzervatívnemu boju za ekonomické chiméry pod jedinou hlavičkou : všetko proti Ficovi. To znamená aj proti voličovi, ktorý síce vidí neuveriteľnú kleptokraciu vládnej strany a jej spriaznených oligarchov, no oveľa viac sa bojí škrtov a okliešťovania na miestach vitálnej dôležitosti : dôchodky, zdravotníctvo, sociálne dávky či minimálna mzda. Tu nepomôže žiadne strašenie Gréckom, ani sľubovaný boj proti rozkrádaniu.

SaS síce získala novú akvizíciu v podobe Romany Schlesinger, no po jej politickom kikse s ukrižovaným masochistom (rozumej Ježíša Nazaretského), je jej budúcnosť viac ako nejasná.

Takže si urobme sumár : SaS dnes nemá žiadne liberálne témy. Tie, ktoré mala sa snaží sama spochybniť ( výrokmi typu : nikdy sme neboli za manželstvo 2 ľudí rovnakého pohlavia, či nikdy sme neboli za legalizáciu marihuany – vecne pravdivé, lebo SaS deklarovala registrované partnerstvo a dekriminalizáciu marihuany – ale fakticky ide o popretie dôležitosti), a žiadne nové nie je vidno. Orientácia na zvláštny segment populácie, ako sú poslucháči Slobodného vysielača a čitatelia Zem a Vek, skôr poukazuje na čoraz väčšiu snahu SaS opustiť aj posledné možné zvyšky liberálnych tém.

Bude Marián Kočner slovenským Trumpom?

18.08.2017

V prvých hodinách po zverejnení výsledkov volieb v USA v roku 2016 sa na Slovensku najviac zo slovenských „politikov“ tešil Sulík, Boris Kollár, s istým zadosťučinením aj Matovič. Možno sa tešia aj dnes, kedy má Trump problém rozlíšiť medzi pôvodcami násilia pri rasovo motivovaných protestoch v Charlottesville, možno sa tešili aj vtedy keď Trump odstúpil [...]

Beblavý sa vykrúca rovnako ako Procházka či Hrnčiar

26.01.2016

Poslanec Beblavý, jeden zo Svätej trojice Siete, drží stranícku líniu ako sa patrí. Po tom, čo sa Procházka opätovne priznal, že keď bude treba, bude spolupracovať aj zo Smerom, aby to následne opätovnepoprel, obhajoval ho na svojom facebookovom profile takto: To je samozrejme taká „pol na pol“ odpoveď, z ktorej boli zmätení aj ľudia ako [...]

Modrý Smer? Len aby hlasy neprepadli!

03.12.2015

Je také porekadlo, že väčšia kopa berie. No často vidíme, že to nehovorí nič o kvalite, kompetentnosti, dobrých úmysloch či nebodaj správnosti. Najväčšou kopou je dnes Smer, ktorý zlyháva v tvorbe pracovných miest, v školstve, v zdravotníctve, v boji s korupciou, zlyháva v procese využitia eurofondov pri elektronizácii Slovenska. Druhá najväčšia kopa je dnes Sieť. [...]

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 698724x
Priemerná čítanosť článkov: 26874x

Autor blogu

Kategórie