Rodinkárstvo a kamarátkšefty pána Beblavého?

25. októbra 2012, jirilebis, Nezaradené

Poslanec Miroslav Beblavý, zverejnil svoje príjmy od roku 1996-2002. To znamená od svojich 19 do 25 rokov. Krásnych 5,08 milióna korún, čo je takmer milión korún ročne. WOW!

A je to jeho usilovnosť a šikovnosť? Nie. Prosím tomu neverte.
Príklady? Nech sa páči.

Príklad 1 – Vlastníctvo akcií  PALMY/TUMYS, určite nemalo nič s tým, že túto fabriku “manažérsky a zamestnanensky” sprivatizoval jeho pán otec a nakoniec predal Slávii Capital (trocha zabudnutá finančná skupina, darilo sa jej najmä za Černáka z SDKÚ).

Príklad 2 – čítali ste niekedy alebo počuli o štátnom tajomníkovi v 25 rokoch života? Nejaké dobré kamarátske vzťahy že by? A povedzme si TRANSPARENTNE, ako sa nominujú štátny tajomníci. No predsa politicky ! Nie som naivný, vplyv finančných skupín je tu cítiť na hony ďaleko.

Príklad 3 – najkladnejšie ohodnotenie osoby Miroslava Beblavého sa podarilo urobiť Transparency International Slovakia, mediálne známej organizácii. Svete div sa, jeho žena tu šéfuje.

Príklad 4 – v habilitačnej komisii na titul docenta sedí kamoška Žitňanská. Áno, je to tá, čo potom by pán poslanec rád videl ako šéfku SDKÚ.

A verte, že to nie sú všetky príklady…

Toľko náhod? Všetko čisté a s kostolným poriadkom? Nuž, možno. ( 😀 )
Ale ešte k tej šikovnosti. Pán poslanec Miroslav Beblavý je vzdelaný, rozhľadený muž, s širokou publikačnou činnosťou, ktorý učí, prednáša kade tade, bloguje, dáva pripomienky, návrhy, mediálne vystupuje…. A podniká.

A to podnikanie, ouha, môže byť kameň úrazu. Je totiž namočený v kauze DEBYROKRATIZÁCIE/RIS. Téme sa venovali už aj Hospodárske noviny, aj deník Plus jedeň deň. Kamarát pána poslanca, Roman Baranovič ako štátny úradník vyhodil von oknom 15 milónov € z verejných peňazí na tento projekt, a vďaka jeho aktivitám dodávateľ projektu angažoval firmu pána poslanca. Zisk pre firmu v miliónoch korún.  Pán poslanec Miroslav Beblavý naviac VEREJNE KLAMAL, keď svojho času sa pre HN vyjadril : “JA OSOBNE SOM S PROJEKTOM NIČ NEMAL” ! Prepáčte, ale pán poslanec Beblavý bol podpredsedom RIADIACEHO VÝBORU DEBYROKRATIZACIE, v ktorom sedel práve s kamarátom BARANOVIČOM !!! Takže ako ?

A aby som bol objektívny : pán poslanec tvrdí, že firmu predal pred voľbami v 2010. No ako to že podľa živnostenského registra je DOTERAZ Miroslav Beblavý zodpovedným zástupcom ?

Klapky na očiach mala verejnosť pred Gorilou. SDKÚ ako aj veľká väčšina ostatných strán sú v nej namočené až po uši. Dokedy budeme trpieť nastupujúcu NOVU GENERÁCIU Goríl ?