Založ si blog

Borguľa chce opäť upratovať. S pomocou SDKÚ.

„V Bratislave sa upratuje sneh najdrahšie na Slovensku, aj keď nesneží“ ,takéto titulky zaplavili médiá a všetci volajú po zmene ďaľšieho Ďurkovského odkazu Bratislavčanom. Okrem poslancov SDKÚ (Jozef Uhler, Radovan Jenčík) o ktorých je známe, že vždy konajú v nezištnom záujme a Nesrovnala, ktorý už kandiduje za primátora, najpočutelnejším hlasom je hlas mestského poslanca Borguľu. Toho netreba predstavovať, je známy až až. ( napr. upratovaním mestských organizácií, upratovaním železničnej stanice, prenájmom prázdnych kancelárií, a upratovaním všetkého možného)

A je to aj dôvod, kedy treba spozornieť. Nie je to prvýkrát čo na bratislavskej úrovni spolupracuje SDKÚ so SMEROM priam ukážkovo. Rovnako to bolo pri návrhu na predaj mestského majetku za viac ako 2.500.000,- eur. A vyskúšali si to spoločne aj pri upratovaní, pekne komunálne – bez ohľadu na stranickú knižku.

Ak sa poslanec Borguľa vehementne  vyjadruje o upratovaní snehu, mám neodbytný pocit „déja vou“. Nielen pre jeho takmer zrealizované miliardové upratovanie snehu na ministerstve obrany. Ale najmä pre návrh, aby vznikla mestská firma na upratovanie snehu. Pripomína to rovnaký „podnikateľský plán“ ako pri odťahovke v bratislavskom Starom Meste. Vznikne dcérska spoločnosť mesta, ktorá podpíše zmluvu so súkromníkom prepojeným na poslanca Borguľu.

Pretože sama dcérska spoločnosť nemá mechanizmy, personál, ani know-how. A tí, čo to robia teraz, to predsa už robiť nemôžu. Do  písmenka to isté ako odťahovka. Ako bonus pridajme to, že aj Dopravný podnik, kde vedľa seba sedia poslanci SDKÚ ( presne tí, ktorý teraz pár mesiacov pred voľbami prišli s „objavom“)  s poslancom Borguľom, si najal Borguľovi spriaznenú odťahovku. A prešlo to jedna radosť.

A tento jednoduchý plán sa opakuje znova a znova, veď keď to vyšlo raz, výjde to znova. V hre je minimálne 10 miliónov €  ročne za zimnú údržbu Bratislavy. To už sa oplatí sa ozvať, nie? Prosto, opäť bratislavská komunálna politika v praxi. Hrabať spolu, nie proti sebe. Heslo komunálnych politikov v Bratislave.

Bude Marián Kočner slovenským Trumpom?

18.08.2017

V prvých hodinách po zverejnení výsledkov volieb v USA v roku 2016 sa na Slovensku najviac zo slovenských „politikov“ tešil Sulík, Boris Kollár, s istým zadosťučinením aj Matovič. Možno sa tešia aj dnes, kedy má Trump problém rozlíšiť medzi pôvodcami násilia pri rasovo motivovaných protestoch v Charlottesville, možno sa tešili aj vtedy keď Trump odstúpil [...]

Beblavý sa vykrúca rovnako ako Procházka či Hrnčiar

26.01.2016

Poslanec Beblavý, jeden zo Svätej trojice Siete, drží stranícku líniu ako sa patrí. Po tom, čo sa Procházka opätovne priznal, že keď bude treba, bude spolupracovať aj zo Smerom, aby to následne opätovnepoprel, obhajoval ho na svojom facebookovom profile takto: To je samozrejme taká „pol na pol“ odpoveď, z ktorej boli zmätení aj ľudia ako [...]

Modrý Smer? Len aby hlasy neprepadli!

03.12.2015

Je také porekadlo, že väčšia kopa berie. No často vidíme, že to nehovorí nič o kvalite, kompetentnosti, dobrých úmysloch či nebodaj správnosti. Najväčšou kopou je dnes Smer, ktorý zlyháva v tvorbe pracovných miest, v školstve, v zdravotníctve, v boji s korupciou, zlyháva v procese využitia eurofondov pri elektronizácii Slovenska. Druhá najväčšia kopa je dnes Sieť. [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 698473x
Priemerná čítanosť článkov: 26864x

Autor blogu

Kategórie